Sikkerhedsguide til Brug af Manuelle Palleløftere

Her er nogle ekstra sikkerhedstips, inden du eller dine medarbejdere begynder at betjene en manuel palleløfter fra Ergolift:

1. Kontroller Maskinens Integritet

Palleløfterkomponenterne arbejder sammen for at kunne fungere, og når en del af dem, som hjulene, ikke er i overensstemmelse med de standarder, de skal være, kan en palleløfter gøres usikker – og ineffektiv. Sørg for at inspicere følgende:

 • Kontroller palleløfterens hjul, inden du læsser den. Dette behøver ikke gøres med hver belastning, men det er klogt at foretage en hjulinspektion i begyndelsen af hver arbejdsdag. Se efter ufuldkommenheder såsom slingren eller flade steder, der gør betjeningen vanskelig og farlig.
 • Test palleløfterens hydrauliske løft, inden du laster en palle. Sørg for, at håndtaget fungerer korrekt i hæve-, nedsætte- og neutrale positioner. Se efter tegn på lækkende hydraulisk væske, såsom dråber eller pletter, hvor palleløfteren er parkeret.
 • Sørg for, at gaflerne fungerer frit. Det er almindeligt, at palleaffald sætter sig fast i gaffelindstillingsrummet og fastklemmer tænderne. Tag dig tid til at arbejde på gaflerne og rengør alt fremmed materiale, der kan stoppe gaffelbevægelsen.

2. Vær Bekendt Med Palleløfterens Kapacitet Og Din Rute

Det er vanskeligt at betjene en maskine sikkert, hvis du ikke er bekendt med dens driftskapacitet. Det er også ideelt at sikre dig, at du er opmærksom på potentielle farer langs din rute:

 • Sørg for, at du kender den individuelle palleløfters kapacitet som vurderet af producenten. Dette tal er den maksimale vægt, trucken kan bære, ikke en anbefalet grænse. Det er altid bedst aldrig at nå denne maksimale vurdering og forblive godt under tærsklen. Hvis du er i tvivl, skal du altid vælge en palleløfter med større kapacitet eller opdele lasten i lettere grupper.
 • Planlæg din tur på forhånd. Sørg for, at du kender din destination, og vær opmærksom på farerne langs ruten. Dette kan være smalle korridorer, skarpe hjørner, hældninger eller krydsende stier, hvor der kan foregå en anden maskinkørsel. At have en god situationsbevidsthed er grundlæggende for sikkerhed, når det kommer til palleløftere. Du skal altid vide, hvad der er omkring dig.

3. Brug Sund Fornuft Når Du Betjener En Palleløfter

En smule sund fornuft er involveret for at sikre, at du eller dine medarbejdere forbliver sikre under betjening af palleløfteren. Kig her:

 • Løft kun pallen så højt som nødvendigt. Det anbefalede gennemsnit er en tomme fra gulvet, da dette holder pallens tyngdepunkt nede og skaber en meget mere stabil bevægelse. Hvis der opstår forhindringer som et ujævnt gulv eller skråninger, skal du kun hæve pallen nok til at komme forbi forhindringen og derefter sænke den ned til en tommes afstand.
 • Stå eller kør aldrig på en palleløfter. Bær ikke en passager, og brug heller ikke palleløfteren som et trin. Selvom det ikke behøver at blive nævnt, er leg aldrig tilladt på en arbejdsplads, og det inkluderer alle upassende handlinger med en palleløfter.
 • Sørg for at have betjeningshåndtaget i neutral position, når palleløfteren er i bevægelse. Dette forhindrer enhver utilsigtet og pludselig sænkning, der straks kan stoppe palleløfteren og forårsage, at belastningens kinetiske momentum fortsætter og vælter.
 • Brug altid personligt beskyttelsesudstyr, når du betjener palleløftere. Som et minimum inkluderer dette godkendt fodtøj, der har tåbeskyttelse og et skridsikkert design. Medarbejdere skal altid bære gode læderhandsker, når de håndterer paller og palleløftere. Mange faciliteter kræver også tøj med høj synlighed (Hi-Vis) såvel som øjenbeskyttelse og hovedudstyr. Rygsikkerhedsbælter er også nyttige til håndtering af palleløftere.
 • Stik aldrig dine fødder eller hænder under en palleløfter. Hvis du skal fjerne noget fra undersiden, skal du bruge et værktøj eller en enhed til at løfte palleløfteren og udføre opgaven. Behandl altid en palleløfter som et potentielt, hvor du kan komme i klemme og put aldrig dig selv i fare.

4. Start Langsomt

Put langsomt en palleløfter i bevægelse. Ryk aldrig i håndtaget, da dette vil pludseligt anstrenge og chokere dit muskulære knoglesystem. Dette er en stor årsag til personskade ved betjening af palleløftere og undgås let ved at lægge gradvis kraft på truckens håndtag. Her er et par andre tip, der hjælper dig med at sikre, at du undgår skader under rutinemæssige betjeninger:

 • OSHAs anbefalede belastning for en arbejder af en lastet palleløfter er 50 pund. Det er den samme kraft, der kræves for at løfte et objekt på 50 pund. Anvend også de samme regler for løft, når du bruger en palleløfter. Hold din ryg lige og bøj dine knæ, før du rejser dig.
 • Justering af hoved og krop er også vigtig for at undgå belastninger, når du betjener en manuel palleløfter. Det anbefales at holde sit hoved lodret og ikke bøje for langt til hver side. Undgå også at vippe hovedet op eller ned for langt. Ligeledes bør din overkrop ikke bøje sig fremad på midten.
 • Vær opmærksom på ustabile overflader som ru eller våde gulve. Hvis det er nødvendigt at køre en lastet palleløfter på tværs af tvivlsomme rum, skal du sørge for at bede om hjælp. Det er bedst at være sikker, når man kører over glatte overflader.
 • Vær særlig forsigtig med ramper. Selv en lille hældning kan have en drastisk effekt på tyngdekraften. Din belastning kan gå i frihjul uden advarsel. Den kan nemt øge hastigheden uden for din kontrol og kollidere med andre objekter, herunder andre medarbejdere i nærheden. Husk, at få manuelle palleløftere har bremser, og den eneste måde at stoppe en bevægelig palleløfter på er med dine hænder eller ved at sænke lasten ned på gulvet.
 • Hold synslinjen fri. Det er bedst ikke at læsse en pallelast, så materialet er over dine øjne, når du står. Hvis høje belastninger er nødvendige, skal du indhente hjælp fra en spotter eller ændre din position, så du er foran palleløfteren og trækker i stedet for at skubbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *