5 Skjulte Farer på Legepladsen Som Alle Forældre Bør Holde Øje med Denne Sommer

For mange forældre lyder det som det perfekte øjeblik at glide ned ad en rutsjebane med deres børn. For børnelæger lyder det som en ulykke der bare venter på at ske. En New Yorker mor lavede tidligere denne uge en video, der gik viralt, om hvorfor dette er en farlig idé, og om hvad der skete med hendes eget barn for godt tre år siden, skriver Newsweek.

Heather Clare holdt sin datter Meadow i skødet, da den 1-åriges fod blev fanget i kanten af rutsjebanen. Et fotografi tilfældigt taget på det nøjagtige tidspunkt, viser hvordan denne alt for almindelige ulykke kan forekomme.

“Jeg deler dette billede hvert år i håb om at smerten Meadow følte og den skyld, jeg stadig føler, vil redde andre babyer og forældre fra det samme,” skrev hun. “Glid aldrig ned ad en rutsjebane med en baby på skødet. Der er ingen SIKKER måde at glide ned ad en rutsjebane med en lille. “

Rutsjebanen i jungle gym, er dog ikke det eneste forældre skal holde øje med. Udendørs legetid, giver børnene en chance for at vokse fysisk, mentalt og socialt, men der er mere end 200,00o børn som bliver indlagt årligt på skadestuen grundet ulykker som er hændt på legepladsen, ifølge Centers for Disease Control.

Du holder allerede øje med skarpe kanter og farer på turen, men forskere har tilskrevet andre dele af parken et stort risikopotentiale. Næste gang du besøger parken, skal du huske disse sikkerhedstips til legepladsen fra DinosLegeland, i overensstemmelse med UPS. CPSC-anbefalinger (Consumer Product Safety Commission), og hold altid omhyggeligt øje med dine børn.

Glid aldrig ned ad rutsjebanen med dit barn.

Det kan virke sikre at holde sit barn tæt til sig, men vægten af en voksen skaber meget mere momentum end et barn som rutsjer alene. Denne ekstra kraft og hastighed viser sig at være et stort problem, når en ekstremitet – som regel en fod – bliver fanget på kanten af en slide og drejninger bagud. Ud af 352,698 ulykker som sker på rutsjebanen, registreret inden for de sidste 13 år, sker de fleste i skødet på en voksen, og går ud over de lavere kropsdele, har the American Academy of Pediatrics identificeret.

“Selv om det kan virke ulogisk, er det sandsynligvis sikrere for dit barn at glide ned ad rutsjebanen på egen hånd,” forklarer Rachel Rothman, Chief Technologist i Good Housekeeping Institute. ” Rutsjebanen er designet med visse vægt-og størrelsesbegrænsninger for små børn.”

Pas på brændende-varme overflader.

Det er ikke bare metalrutsjebaner, du skal bekymre dig om. Direkte sollys kan opvarme plastik, maling, eller asfalt nok til at forårsage alvorlig skade.

CPSC citerer en hændelse, hvor et barn fik andengradsforbrændinger fra en plastikrutsjebane, en dag hvor temperaturen kun var på 23 grader. Beskyt dine børn ved at klæde dem i sko og bukser og omhyggeligt teste overfladerne selv først, især dem med mørkere farver.

“De absorberer solens bølgelængder mere end lysere farver,” siger Lexie Sachs, en senior tekstilanalytiker i Good Housekeeping Institute Textiles, Paper & Plastic Lab.

Åbne S-kroge og små huller kan være meget farlige.

Åbne S-kroge kan fange tøj (kan kvæle dem) og bolte der stikker ud, kan skære  i huden eller give blå mærker, hvis børnene støder ind i dem, ifølge CPSC.

Små huller udgør også en stor risiko. I 2016 udstedte agenturet en tilbagekaldelse for defekte rutsjebaner efter små åbninger på siderne førte til fingeramputationer for mindst to børn.

Pas på stiger og net.

En klatretur giver børnene en chance for at teste deres balance og koordination, men trin eller rebgitre kan kvæle børnene, når hullerne potentielt kan indfange dem og gribe fat om ‘hoveder eller kroppen. Åbningerne skal måle mindre end 10 cm eller mere end 23 cm for at forhindre nogen i at sidde fast.

Græs og snavs kan være lige så risikabelt som asfalt.

Asfalt og beton giver tydeligvis ikke nogen stødabsorberende beskyttelse, men det samme gælder for græs og snavs på grund af slid og miljømæssige faktorer. Sikkerhedstestet gummi eller sand, ært grus, jorddækning eller træfliser i lag, som er mindst 30 cm dyb kan hjælpe med at forhindre skader. Denne belægning bør også strække sig mindst 6 meter ud over noget legeudstyr, men også kontrollere for barrierer på forhøjede platforme og ramper, der vil tøjle vovehalse og forhindre fald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *